Qui som?

Història i Junta Directiva

PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) són les sigles d’una associació que va néixer l’abril de 1978 amb el nom d’ACPCA (Associació Catalana de Productors Cinematogràfics i Independents), la més antiga de Catalunya. En consonància als nous temps, el nom ha evolucionat i l’associació també, adaptant sempre els seus serveis i condicions a les necessitats dels nous productors.

Això ens ho recorda una acta de constitució, escrita a màquina, per vint-i-dos productors –molts d’ells, avui en dia reconeixibles com a pares del cinema català. Aquests, amb les seves signatures estilitzades, recargolades però sobretot decisives, es comprometien a formar part d’un ens que naixia amb la voluntat de treballar per la defensa del sector audiovisual català.

Els fundadors de PAC, alguns d’ells personatges que avui en dia s’estudien a les escoles de cinema, com Josep Antoni Pérez Giner, Josep Maria Forn, Bigas Luna o Vicente Aranda, eren conscients de la importància de la tasca audiovisual com a testimoni de la nostra història i la de les persones que la formen, històries en les quals ells creien i que calia preservar com a tresors enrotllats en les seves bobines.

Una tasca d’aquestes característiques: enregistrar el patrimoni històric, social i cultural, necessitava una estructura sòlida que servís com a altaveu i espai de trobada dels productors per tal d’unir esforços a l’hora de reclamar drets, potenciar nous projectes i revelar nous talents.

Avui en dia, PAC, que va néixer en analògic i ara ja viu en digital, no ha canviat els ideals pels quals va ser creat però es reformula i es presenta com una associació moderna i encarada a les noves generacions de productors. Mirem enrere per aprendre i admirar; i endavant per créixer i seguir la tasca d’aquells que la van començar.

Treballem per potenciar les diferents modalitats de l’àmbit audiovisual, en un moment en què les fronteres desapareixen i les etiquetes cauen: documentals ficcionats, webseries, spots virals, llargmetratges gravats amb smartphones… és una altra època. Per aquest motiu, a PAC som generalistes, creiem en les sinergies: tant de formats, persones o d’empreses i ens adaptem als temps que corren.

El nostre objectiu és defensar els interessos col·lectius dels nostres associats davant tota mena de persones i d’entitats públiques o privades i donar-los eines perquè, en tot moment, puguin disposar del ventall més ampli de possibilitats per tal de desenvolupar els seus projectes amb el major recolzament possible.

Posem a l’abast tota la informació en relació amb el sector, oferim formació, assessoria i representació legal sempre amb l’objectiu d’assolir les expectatives i posicionament idoni en el mercat.

Actualment, PAC és membre de PIMEC (Petita i Mitjana i Microempresa de Catalunya), AGICOA (organització internacional única en el seu gènere sense ànim de lucre, fundada fa 30 anys per al seguiment i la distribució de regalies sobre la retransmissió d’obres audiovisuals de les productores independents) i de la Confederació FAPAE. Així mateix, té representats al Consell General de l’ICEC (Institut Català de les Empreses Culturals), al Patronat Fundació Privada “Sitges, Festival Internacional de Cinema de Catalunya”, a la Junta directiva de FAPAE i Assemblea d’AGICOA.

També, participem en la celebració de convenis amb TVC, ICO-TVE i amb les entitats financeres ICF-AVALIS.

JUNTA DIRECTIVA

Albert Serra
Andergraun Films
President

Xavier Atance
Benecé Produccions
Vicepresident Primer

Joel Joan
Arriska Films
Vicepresident Segon

Emma Stumpler
Bonita Films
Secretària

Alfonsi Vega
Maragda Mediàtica
Tresorera

David Ciurana
Fosca Films
Vocal

Sebas Mery
Life & Pictures
Vocal

Joan Ginard
Just Films
Vocal

Norbert Llaràs
Alhena Production
Vocal

Mamen Boué
Movie Films BCN
Vocal

Close
Go top