Dimarts, 21 de Novembre de 2017. Barcelona. El passat 16 de Novembre en el marc del 24è Festival de l’Alternativa,es va fer públic el conveni de col·laboració entre PAC (Productors Audiovisuals de Catalunya) i la Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó. Les entitats van signar el conveni al Setembre de 2017.

Fruit de l’acord, en Xavier Atance i l’Emma Stumpler amb els representants de la ‘Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó’ Jorge S.Bonet i Maria Lluisa Pujol. 

El conveni incideix en la col·laboració amb diferents iniciatives culturals i educatives relacionades amb el cinema i l’audiovisual. La fundació rebrà el suport institucional de PAC en totes les activitats que facin possibles la realització d’espais museístics referents en Europa dintre de Catalunya o Espanya.La ‘Fundació Aula de Cinema Col·lecció Josep M. Queraltó’ es va fundar l’any 2010 amb dos principals objectius: promoure la part tècnica de la cinematografia i l’audiovisual, mitjançant exposicions, conferències, tallers, etc., i crear un espai museístic que pugui allotjar els més de 20.000 objectes de cinema i audiovisual atresorats per Queraltó al llarg de la seva vida, amb vocació perquè sigui un referent en el sud d’Europa. A l’espera de fer realitat aquest gran museu, es va obrir en 2015 l’espai Museístic del Cinema-Col·lecció Josep M. Queraltóen Vallbona de les Monges (Lleida) que acull 148 peces.

Josep M. Queraltó.

Josep M. Queraltó, membre de l’European Film Academy, de l’Acadèmia de les Arts i les Ciències cinematogràfiques d’Espanya i Membre d’Honor de l’Acadèmia del Cinema Català, és un dels col·leccionistes de material de cinema més important d’Europa. Lleidatà, nascut a Vallbona de les Monges, ha reunit durant quasi 40 anys més de 20.000 peces relacionades amb la tècnica cinematogràfica. El seu somni és crear un meseu pedagògic i interactiu de la història del cinema per a tots els públics.

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close
Go top