La productora Eddie Saeta liderada per Lluís Miñarro reprèn la seva activitat amb el rodatge del llargmetratge “Els indesitjats Europa!”.

Eddie Saeta 1

Eddie Saeta 1

Dirigida pel cineasta italià Fabrizio Ferraro, es rodarà al llarg de tres setmanes a Catalunya i Roma. Es tracta d’una coproducció italo-espanyola rodada majoritàriament a Catalunya. “Els indesitjats Europa!” és una producció de Passepartout A.R.L. i Eddie Saeta S.A., que compta amb la col·laboració de RAI Cinema i el Ministeri de Cultura Itàlia (MiBACT).

El film el protagonitzen l’actor i músic Pau Riba i l’actriu Catarina Wallenstein i ens acosta a La Ruta Lister. És també una metàfora dels temps actuals. Entre febrer de 1939 i setembre de 1940, a la frontera entre Espanya i França es creuen els destins d’un soldat republicà espanyol, dos milicians de les brigades internacionals i el del pensador Walter Benjamin. El seu viatge cap a la llibertat és símbol de la resistència a la caiguda dels valors democràtics i de la crisi identitària que avui assetja a Europa. Completen el seu repartiment els intèrprets: Vicenç Altaió, Euplemio Macri, Marco Teti i Bruno Duchêne. La direcció artística és a càrrec de Sebastián Vogler, guanyador d’un Premi Gaudí.

Fabrizio Ferraro és el realitzador de llargmetratges com Je suis Simone – La condition ouvrière –premiat al Festival de Torí-; Piano sul pianeta (malgrado tutto, coraggio Francesco!); Penultimo paesaggio, Quattro notti vaig donar un straniero, Quando dal cel (Wenn aus dem Himmel), Sebastian 0 i Colossale sentimento.

Eddie Saeta 1

Eddie Saeta 1

Segons Lluís Miñarro. “La pel·lícula és una metàfora del present d’una Europa que no sembla capaç de definir la seva essència cultural i productiva. Per a això, la trama reflexiona sobre el primer gran èxode després de la Guerra Civil com va ser la “retirada republicana” i el connecta amb l’actual crisi migratòria.”

 

Articles relacionats…

Deixa una resposta

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Close
Go top